Craniopraktijk Judith Leferink

Even voorstellen, mijn naam is Judith Leferink

Als kind was ik altijd al erg geïnteresseerd in bewegen en dat is zo gebleven.
Daardoor ben ik na de middelbare school de Academie Lichamelijke Opvoeding gaan doen. Wat mij opviel tijdens het lesgeven bij de leerlingen, dat je aan hun beweging of hun beperking in beweging vaak kunt zien hoe het met die leerling gaat. Daar wilde ik meer mee doen en zodoende ben ik bij de opleiding fysiotherapie terrecht gekomen.

Bij mijn werk als fysiotherapeut in het ZGT (ziekenhuis Hengelo) kwam ik via collega´s in aanraking met cranio sacraal therapie. Als fysiotherapeut liep ik tegen een aantal beperkingen op, Klachten bij cliënten die terugkwamen, toch niet helemaal overgingen of cliënten die nieuwe klachten ontwikkelden, waar je de vinger niet direct op weet te leggen. Regelmatig blijkt namelijk de klacht op de ene plek te zitten, terwijl de oorzaak ergens anders vandaan komt. Denk bijvoorbeeld aan de hernia, waar je uitstralende pijn kunt hebben in je been, maar de oorzaak in de rug zit. Hiervoor kan cranio een goede oplossing zijn. Het concept van een totaal behandeling, de milde behandelwijze en de goede resultaten hebben mij zo enthousiast gemaakt, dat ik voor mezelf ben begonnen en de fysiotherapie op een laag pitje heb gezet.

Naast cranio heb ik de opleiding voor energetisch therapeut gedaan en volg nu de cursus Touch of Matrix, die een mooie aanvulling vormen voor mijn cliënten. En zo blijven we samen in beweging.