Craniopraktijk Judith Leferink

Cranio Sacraal Therapie

Cranio Sacraal Therapie (CST) is een moeilijke benaming voor een eenvoudig concept. Bij deze therapie ga je ervan uit dat alles in je lichaam door middel van bindweefselvliezen direct of indirect met elkaar in verbinding staat. Alle hersenen, organen, spieren, pezen, botten, bloedvaten en zenuwen kunnen dus invloed op elkaar uitoefenen. Zit er in een van die structuren een blokkade dan kan het dus op die plek, maar ook elders in het lichaam, klachten veroorzaken.

De klachten kunnen zich op meerdere manieren uiten, zowel lichamelijk (bijvoorbeeld rugklachten, migraine, RSI, duizeligheid of schouderklachten) als psychisch (van stress gerelateerde klachten, depressiviteit, gedragsproblemen tot concentratieproblemen. Meestal lost het lichaam dit zelf open verdwijnen de klachten. Maar soms is het lichaam hier niet toe in staat en dan kan CS therapeut samen met u op zoek gaan naar de mogelijke oorzaak. 

De CS therapeut helpt mee het zelfgenezend vermogen bij de cliënt weer te activeren. Zij doet dit met de handen en/of verbaal.Meestal is het een combinatie van beide.
Als CS therapeut maak je ook gebruik van het Cranioscraal ritme. Als dit verstoort is kan dit een breed scala aan klachten geven. Die verstoring kan vele verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld een ongeluk, ziekte, operatie, lang of kort durende lichamelijke of geestelijke stress.